HomeOver De DriemasterHier staan we voor

Missie

Als kind op de Driemaster leer je over die vaardigheden te beschikken die je nodig hebt om de volgende stap te zetten in je ontwikkeling. We zorgen er samen voor dat je weet wat je kan en waar jouw mogelijkheden liggen. We zetten jou in je kracht!

Op De Driemaster vinden we verantwoordelijkheid belangrijk op alle gebieden:

  • Verantwoordelijkheid voor het leerproces door te leren leren. Fouten maken mag!
  • Verantwoordelijkheid voor de omgang met elkaar vanuit de christelijke identiteit.
  • Verantwoordelijkheid voor de omgeving. Actief burgerschap, Vreedzame school, de schooltuin.

Visie

Wij zien een grote diversiteit aan leerlingen. Voor ons is elke leerling een uniek individu met eigen vaardigheden en mogelijkheden. Al die verschillen mogen er zijn en elke leerling is even waardevol. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat zij met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan, wetende dat ze ertoe doen, ongeacht de weg die ze inslaan. 

We willen al onze leerlingen zien, zodat we kunnen aansluiten bij hun ontwikkeling. Dit betekent dat leerlingen aan verschillende doelen kunnen werken. We willen tevens dat onze leerlingen ons kennen. Door de kleinschaligheid van de school, weten de kinderen wie er op De Driemaster werken. Ze kunnen bij elke leerkracht terecht en daardoor creëren we een gevoel van veiligheid. We bieden de kinderen op deze manier ook de ruimte om te ervaren dat ze fouten mogen maken en dat dingen soms niet goed gaan.

We willen dat de kinderen ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun sterke punten liggen. Dit zorgt voor zelfvertrouwen, zeker wanneer ze dit binnen en buiten de school kunnen inzetten. Om tegemoet te komen aan deze diversiteit, geven wij ons onderwijs vanuit verschillende oogpunten vorm. In de onderbouw wordt er vanuit spel en spelverhalen binnen thema’s gewerkt. Vanaf groep 3 zien we deze thema's terug binnen Leskracht.